Vänj din hud med produkter från Verso

Verso Skincare är ett svenskt märke som sysslar med olika produkter för din hud. Inom deras segment finner du produkter inom rengöring, peeling, serum, boosters, mask och specialprodukter. Allt för att du ska hitta produkter som passar för just din hud.

Verso är ett svenskt hudvårdsmärke och därmed både utvecklas och produceras i Sverige. De baserar sina hudvårdsprodukter på en modern och avancerad teknologi men där produkterna fortfarande är enkla att använda för dig. Produkterna är effektiva och ingredienserna väl utvalda för att din hud ska må så bra som möjligt under så lång tid framåt som möjligt. Företagets produkter hjälper nämligen till att motverka de ålderstecken som uppkommer och hjälper dig därmed att få ett yngre och mer hälsosamt utseende.

Att tänka på när du vänjer huden med produkter från Verso

Om du inte redan har testat Versos produkter men är intresserad av att prova, finns det vissa saker som du bör tänka på. Även om de har högkvalitativa produkter med effektiva ingredienser vet man inte hur huden kommer att reagera. Produkterna innehåller en högre dos av det unika A-vitaminderivatet än många andra produkter inom hudvård. De kan dock givetvis användas tryggt och säkert oavsett tid på dygnet.

Med det sagt bör du som sagt vänja din hud vid Versos produkter. Det gäller oavsett vilket hudvårdsmärke du använder nu och vilket du ska byta till.

 • Börja inte med att byta ut alla dina hudvårdsprodukter samtidigt.
 • Det tar cirka 2-8 veckor innan invänjningen är klar och du ser resultat på din hud så ge inte upp för tidigt.
 • Sluta inte med att använda produkterna om du upplever en tillfällig försämring i huden som till exempel orenheter eller torrhet utan det är normalt.

Om du upplever mer bestående obehag ska du avbryta din användning av produkterna och kontakta en hudterapeut. Du kan använda produkterna på egen hand eller kombinera olika produkter från Verso för din personliga hudvårdsrutin. Du kan till exempel köpa ett startkit för olika hudtyper som till exempel torr, fet eller blandad hud för att enkelt och smidigt få en komplett hudvårdsrutin.

Hur svårt är det att byta assistansbolag?

Om du får hjälp från ett assistansbolag idag men vill byta – hur svårt är det bytet att genomföra? Generellt är mycket lätt. Dessutom finns det hjälp att få på vägen.

Sök först upp nytt assistansbolag

Säg inte upp dig från ditt gamla avtal – förrän du vet vilket bolag du vill byta till. Därmed är första steget att jämföra och välja ny assistansanordnare.

 • Välja själv
  Har du hört bra omdömen om ett specifikt assistansbolag eller kanske känner de som jobbar där. Oavsett orsak så kan du välja själv vilka som ska utföra assistansen genom att kontakta det nya bolaget. Berätta att du vill ha dem som anordnare så kommer de boka in en träff där ni går igenom vilken hjälp som ges, avtal och villkor m.m. Därefter kan du bestämma dig om du vill anlita dem eller inte.
 • Välja via assistansförmedlare
  Den andra vägen är att gå via assistansförmedlare. Det är ett bra val för personer som inte vet vilket assistansbolag de vill ha hjälp av och därmed önskar stöd att välja. Kortfattat arbetar en förmedlare som en guide mellan brukaren och de lokala privata bolagen som erbjuder assistans. Någon kostnad uppstår inte för kunderna och här går det både att få hjälp med allmänna frågor kring assistans, hjälp att välja samt viss juridiskt stöd.

Nya assistansbolaget hjälper till med överflyttning

När nu val av bolag har skett kommer det valda bolaget att ta hand om all administration för överflytten. Det betyder exempelvis att de kommer att kontakta det bolag som idag har uppdraget för att få överlämning av information. De kommer därefter kunna säga när de helt och hållet har ansvaret. Detta beroende på uppsägningstid, och eventuell möjlighet att påverka den, från tidigare bolag.

Uppsägningstid
Alla assistansbolag har en uppsägningstid. Däremot kan den variera kraftigt gällande hur lång den är. Om uppsägningstiden är tre veckor innebär det därmed att om uppsägning sker den första september kommer kunden ändå fortfarande få vård från bolaget fram till den 21:a. Det kan i vissa fall få en förkortad uppsägningstid men det är inget som går att räkna med. Det är därmed en punkt som är viktig att kontrollera innan ett avtal skrivs på. Personer som anser det vara svårt att läsa och tolka avtalen kan kontakta assistansförmedlare då dessa objektivt kan ge sin åsikt i frågan.

Jämför abonnemang

Jämför abonnemang på www.smartbredband.se

Dags att beställa nytt mobilt bredband? Innan du gör det kan det löna sig rejält att jämföra, eftersom villkoren och planerna kan skilja sig rätt rejält åt mellan olika operatörer. I den här texten talar vi mer om hur du kan använda www.smartbredband.se för att göra just det.

Operatör

När du går in på www.smartbredband.se får du fram en tabell med mobila bredband. Längst till vänster har du fliken “Operatör”. Här ser du i princip alla mobila bredband som finns på den svenska marknaden. Detta är kanske inte den mest avgörande fliken att sortera på när du ska bilda dig en uppfattning om de faktiskt erbjuder.

GB

Strax till höger kommer en mer matnyttig flik, antalet GB. Vill du ha mycket surf är ett förslag att testa att sortera tabellen efter denna. Till exempel kan du se att det finns ett antal operatörer som erbjuder 500+ GB och fri surf, vilket kan passa bra för dig som har tänkt att ha det mobila bredbandet som den primära internetkällan.

Pris

Till höger om “GB” finns den viktiga kolumnen “Pris”. För dig som har budgeten i åtanke är det här en kolumn värd att filtrera aktörerna på. Här kan du enkelt hitta de lågprisaktörer som finns på den svenska marknaden. Du ser också överskådligt vad de erbjuder, till exempel i form av antalet GB som nämnt ovan.

Nät

Om du bor i en storstad och sällan rör dig utanför den kanske nätet inte är den viktigaste faktorn att titta på. Verkligheten för människor som bor mer avlägset är dock kanske att det är bara är ett nät som funkar, kanske två. För många är således nätet helt avgörande för det mobila bredbandet. Till exempel är Tre känt för att inte fungera lika bra i Norrlands inland som till exempel Telenor eller Telia.

Se Kr / GB på www.smartbredband.se

En annan matnyttig kolumn är priset per GB. Här ser du överskådligt vad de olika aktörerna tar per Gigabyte-surfning.

För- och nackdelar

Den näst sista kolumnen på www.smartbredband.se heter “För- och nackdelar”. Här kan du bland annat se om aktören erbjuder…:

 • … möjligheten att spara surf
 • … router som tillval
 • … eSIM
 • … abonnemang utan startavgift
 • … surf I EU
 • … fri uppsägning och bindningstid.

Hur säker är din bastu?

Hur säker är din bastu?

Gammal eller helt nybyggd bastu – oavsett vad så är det viktigt att se över säkerheten. En bastu som inte är säker nog kan vara direkt livsfarlig att vistas i och det finns flera saker som kan göra den osäker. En dörr som kärvar eller en ventilation som inte släpper igenom tillräckligt med luft är två farliga exempel som i sådana fall måste åtgärdas.

Dörren

Dörren är viktigare än man kan tro – det är ju inte helt sällan den enda vägen ut (om det inte finns fönster) och här finns det flera saker som är viktiga att kontrollera. Självklart ska dörren kunna öppnas med lätthet om man av någon anledning behöver komma ut snabbt. Dessutom finns flera andra viktiga detaljer att hålla koll på, både när man bygger en bastu men även om man har en äldre variant:

 • Bastudörren får inte ha lås
 • Den ska öppnas utåt
 • Handtaget bör inte vara av ett material som kan bli för varmt

Aggregatet i en bastu

Aggregatet, som också är värmekällan, är även det viktigt att hålla koll på. Här är det viktigt att man kan gå förbi utan att det är för trångt, samt att det bör finnas ett skydd runt om. En spärr som hindrar temperaturen från att bli allt för hög är också en bra säkerhetsåtgärd, alternativt att det finns en värmebrytare istället.

Vad gäller just aggregat finns även speciella regler när det kommer till avstånd. I en vedeldad bastu är det till exempel ett krav att det är minst 50 centimeter mellan aggregat och närmsta brännbara material (vägg). För ett elaggregat är det viktigt att takhöjden är tillräcklig och det kan variera beroende på aggregatets storlek.

Ventilationen

Ventilationen är A och O för en säker bastu och den ska vara generöst tilltagen. Även om man har en som är byggd efter konstens alla regler så är det viktigt att se över ventilationen då och då. Den kan till exempel sättas igen och bli begränsad av smuts och damm och bör alltså rengöras med jämna mellanrum.

Har man en traditionell bastu som inte uppfyller dagens krav vad gäller säkerhet är det en god idé att bygga om. Även om det blir ett stort projekt så är det otroligt viktigt för att kunna basta säkert.

Underkläder för kvinnor och män

Sexiga underplagg är bara lika åtråvärda som man känner sig i dem. Bomullstrosorna som på galgen i butik inte ser ut som mycket för världen kan på rätt person bli hur sexiga som helst. Underkläder har inte bara en hygienisk funktion, de bidrar även till stärkt självkänsla och ett ökat självförtroende. Med väl valda underkläder, som smickrar och framhäver kroppens form kan alla få möjligheten att känna sig som den mest attraktiva personen på jorden.

Hur väljer man sexiga underkläder?

Att välja rätt underkläder för att känna sig sexig betyder inte nödvändigtvis att man tar den behå som ser pressar brösten upp till hakan eller att man tar på sig de minsta trosorna som går att hitta. Känner man sig obekväm i ett par spetstrosor eller i en avslöjande teddy så kommer det att synas. Att vara sexig är att vara självsäker och det är vad man känner sig bekväm i som avgör om man sensuell eller inte.

När man ska välja sexiga underkläder får man utgå från sina egna förutsättningar och beroende på vad det är man vill betona med sin kropp. Man kan ställa sig några enkla frågor för att hitta det som passar.

 • Vilka underkläder framhäver vilka former?
 • Vilka underkläder är smickrande för vilken kroppstyp?
 • Vad är underklädernas huvudsakliga syfte?
 • Är det för eget bruk eller en eggande faktor hos en partner?

Alla människor är olika och det som passar en person kan kännas helt fel för en annan. För en vågad individ med mycket karisma kan lårhöga strumpor med strumpeband kännas lämpligt direkt medans en annan person som är lite mer timid kanske ska börja med att bara använda sig av ett matchande set. Sortimentet av underkläder är bredare än det någonsin varit tidigare, inte bara de vanliga plaggen som behåar och trosor finns idag på marknaden, det finns även ett helt hav av sensuella assessorer och tillbehör som står till förfogande. Oavsett om man är ny inom ämnet eller otroligt bekväm i din sexualitet så finns det någonting för alla. Det enda som behövs är att testa sig fram i djungeln av möjligheter.

Att finna assistansanordnare

Det är inte bara vuxna personer som kan beviljas personlig assistans enligt LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Även barn kan beviljas och det finns inte heller någon nedre åldersgräns. Tanken med insatsen personlig assistans är att barnet ska kunna leva så likt andra barn i samma ålder som möjligt. De ska också ha möjlighet att leva ett så självständigt liv som möjligt utifrån sin ålder och även kunna påverka sin egen situation. Det är här som assistansanordnare i Halland kommer in i bilden.

Personlig assistans för barn

Personlig assistans för barn skiljer sig av naturliga skäl från hur insatsen ser ut för vuxna personer. En assistansanordnare i Halland kan ha varierande lösningar för olika familjer då den ena inte är den andra lik. Insatsen berör inte bara det yngre barnet utan även föräldrarna och omgivningen som till exempel syskon, släkt och vänner.

Det handlar också om att föräldrarna behöver reflektera över vad man själv vill och kan göra och vad assistenten ska göra, till exempel läsa en bok. Assistenten ska inte heller ta över föräldrarollen utan meningen är att barnet ska bli självständigt beroende på sin ålder och utvecklingsnivå.

När man ansöker om insatsen och barnets behov ska bedömas kan man ofta höra om begreppet föräldraansvar. Med detta innebär att handläggaren ska göra en bedömning av vilka behov hos barnet som tillgodoses av föräldrarna och vilka behov som inte bedöms ingå i föräldraansvaret. Vilken exakt tidpunkt man ska ansöka om assistans finns inte, utan det handlar om vilka behov som finns hos barnet och hur föräldrarna reflekterar över detta.

Hur ska man finna en bra assistansanordnare i Halland?

Man kan anordna sin assistans på olika sätt, och det är upp till barnet och familjen att bestämma vilken assistansanordnare i Halland som passar just dem bäst. Assistansanordnarna kan också specialisera sig på olika saker, till exempel vissa former av funktionsnedsättningar. Det som är viktigt när det kommer till att finna en bra assistansanordnare är helt enkelt personkemi, vad barnet och familjen vill få ut av assistansen, intressen och så vidare. Föräldrarna kan också i vissa fall vara anställda som personliga assistenter, vilket inte passar alla familjer.

Då bör du söka akut tandvård

Då bör du söka akut tandvård

Smärta i munnen kan vara otroligt jobbigt och i vissa fall kan problemet vara så allvarligt att det behöver ses över av en akuttandläkare. Om man tillexempel upplever en smärta som kommer och stegrar snabbt är det bra att kolla upp det så fort det bara går och detsamma gäller om man har skadat eller slagit ut en tand.

Om långvarig smärta förvärras

Har man problem med sina tänder kommer ofta symptomen smygandes. Kanske har du redan en bokad tandläkartid men som ligger ett par dagar eller kanske flera veckor i fram i tiden. Skulle symptomen och smärtan då förvärras avsevärt kan det vara läge att försöka få tid hos en akuttandläkare för att få hjälp med problemet.

Vid skada

Ett annat tillfälle du man bör söka sig till en akuttandläkare för vård är om man har slagit sönder en tand eller om den till och med slagits ut helt och hållet. I bästa fall går det vid det senare att sätta tillbaka tanden om det sker snabbt och förutsatt att roten är intakt. Man bör då allra helst förvara tanden i munnen eftersom chansen att den klarar sig är bäst där. Tycker man att det känns obehagligt kan man lägga den i ett glas med mjölk istället, till dess att man är på plats hos tandläkaren.

Är tanden skadad kanske man inte behöver en akut tid om man inte har mycket ont men man bör definitivt se till att boka en tid så snart som möjligt samt hålla koll på tanden. Börjar den skifta i färg kan en akuttid vara nödvändig även här, för att det ska finnas en chans att rädda den.

Hur hittar man en klinik?

För att få akut tandvård behöver man givetvis vända sig till en klinik som erbjuder just detta. I mindre städer där det finns få tandläkare vänder man sig vanligtvis till sin vanliga och hoppas på att det ska finnas en akuttid tillgänglig. Ibland annat Stockholm finns dock andra möjligheter till akut tandvård, då vissa kliniker har avsatta tider för just akuta besök.

Vem som helst kan komma hit, även om man vanligtvis är inskriven någon annanstans, vilket såklart underlättar. Letar man en klinik med akuttandläkare i Stockholm kan man snabbt och lätt hitta information och kontaktuppgifter på nätet. Befinner man sig inte i Stockholm kan man givetvis göra samma sak ändå.

Sugen på ansiktsbehandling på Södermalm?

Sugen på ansiktsbehandling på Södermalm?

På Södermalm i Stockholm finns många skönhetssalonger som utför ansiktsbehandlingar. Här får du veta mer om hur en ansiktsbehandling går till.

Hur går egentligen en ansiktsbehandling till och vad är det som händer med huden i ansiktet? Det ska vi försöka svara på nu. På Södermalm i Stockholm finns många salonger som utför ansiktsbehandlingar. Att göra en ansiktsbehandling är ett mycket bra sätt att ta hand om din hud. Det handlar oftast om rengöring, peeling och att ge näring och återfuktning till huden. Våra hudar utsätts dagligen för orenheter och väder och vind. Solen är en stor faktor som påverkar huden. Olika typer av hud kräver olika vårdnad. Av en person som är utbildad inom ansiktsbehandling kan du få veta hur du ska ta hand om just din hud.

Många salonger för ansiktsbehandling på Södermalm

Vissa vill få en ansiktsbehandling för att avlägsna pormaskar och orenheter från huden, andra vill förhindra hudens åldrande. Vissa tycker att det är avkopplande och ser det som en stund att få skämma bort sig själv. Oavsett dina anledningar så är en ansiktsbehandling på Södermalm aldrig långt borta. Om du vill att effekten från en ansiktsbehandling ska bestå så är det en bra idé att göra en behandling ungefär en gång i månaden beroende av tillståndet på din hud.

Så går det till

Först så granskas din hud och du kanske får frågor om hur du tar hand om huden, samt om kost och livsstil i övrigt. Sedan brukar själva behandlingen börja. Då släcks ofta rummet ned och avkopplande musik sätts på. Under rengöringen så rengörs huden med hjälp av handdukar, bomull och liknande. När huden är helt ren kan terapeuten ytterligare analysera din hud. Det finns olika typer av hud, torr, fet eller blandhud är några. Det kan även finnas skador på huden från till exempel akne eller solen. När analysen är färdig så fortsätter behandlingen ofta med ånga och peeling. Peeling är ett sätt att få bort ojämnheter och orenheter från huden genom en grusig tvätt. Efter detta sker ofta portömning som ibland kan vara lite smärtsamt. Sista men inte minst så brukar många terapeuter ge ansiktsmassage och sedan avsluta med en ansiktsmask. Innan du går därifrån smörjs ansiktet in med återfuktande krämer.

Vårdnadstvisten – En lång och krävande process

Vårdnadstvisten – En lång och krävande process

För den som har skiljt sig kan det ibland vara en smidig process där man skiljs åt som vänner och är överens i stora drag. Ibland är det inte så och det som man ofta blir oense om är det viktigaste man har, barnen.

Fyra viktiga delar

En vårdnadstvist är en process som kräver mycket av alla involverade parter och som kan ta lång tid. Den består framför allt av fyra delar som alla är en del av helheten och lika viktiga.

Förberedelser

Inför en vårdnadstvist är det viktigt att göra allt man kan för att förbereda sig. Med en erfaren och duktig advokat inom familjerätt vid din sida blir det lättare att strukturera vad som ska göras och lägga fokus på det viktigaste. Kom ihåg att förbereda dig väl för att öka dina chanser att tvisten faller väl ut.

Förhandling

Det är tingsrätten som kallar till en förhandling. En vårdnadstvist börjar alltid men en första förhandling som alltså inte är själva rättegången. Här kommer båda parterna få komma till tals och berätta hur de ser på situationen.

Hålla sig lugn

Det brukar vara bra att hålla sig så lugn som möjligt och låta sin advokat föra talan. Det beror dels på att man inte ska riskera att agera i affekt och säga något man inte bör säga men också på att advokaten har erfarenhet av att driva den här typen av processer. Du kommer kanske aldrig uppleva den här situationen igen men din advokat arbetar med det dagligen.

Den viktigaste förhandlingen

Lite längre fram i tiden får ni gå på ytterligare en förhandling. Det här kallas för huvudförhandlingen och är alltså en rättegång. Under rättegången kommer båda parter få berätta sin syn på tvisten och även här är det klokt att låta advokaten föra talan för din räkning. Under rättegången lägger man fram bevis för sina argument och du kan även kalla vittnen som får berätta om sina upplevelser.

Domen

Du får räkna med att vänta upp till tre veckor innan domen avkunnas. Det är då ni får veta vem som får vårdnaden. Om man inte är nöjd med domen kan man överklaga till hovrätten men för den som till exempel förlorat en vårdnadstvist krävs prövningstillstånd för att kunna gå vidare till en högre instans.

Att arbeta som personlig assistent

Assistentyrket är ett jobb som tyvärr bär ett ganska dåligt rykte. Några av orsakerna är att det är relativt dåligt betalt för ett jobb som ofta tar på både fysiskt och psykiskt, samt att det inte anses särskilt fint trots att det kräver mycket ansvar. Det finns många fördomar som med rätt kunskap dock är ganska lätta att slå hål på. Med rätt person på rätt plats är det ett hedervärt och framför allt viktigt arbete som måste utföras av någon, för att andra ska ha en chans att klara av vardagen på ett värdigt sätt.

Nära med sin brukare

Att arbeta som personlig assistent innebär att man är den förlängda armen i någons vardag. Det den personen inte klarar av att göra på egen hand hjälps man åt med på ett lämpligt sätt och det kan handla om alltifrån att ta en dusch till att genomföra ett träningspass. Man deltar i det mesta som sker i personens liv och man arbetar väldigt nära varandra. Det är viktigt med personkemi och respekt. Kommunikation åt båda hållen är också en nyckel för att jobbet ska fungera.

Jobb dygnet runt

Vill man arbeta som personlig assistent får man räkna med att jobba under alla dygnets timmar. Givetvis inte alltid, utan har kunden beviljad assistans dygnet runt så delas det såklart upp på flera pass. Hur passen är uppdelade beror på vilket behov och hur många timmar kunden är beviljad och på vissa ställen förekommer dygnsarbete medans man på andra ställen jobbar korta och många pass.

Fördomar har gett yrket dålig status

Det finns flera olika saker som bidragit till att assistansyrket har en låg status. Det är inte särskilt många som drömmer om att arbeta som personlig assistent, utan tar det som ett tillfälligt jobb eller ett extrajobb. Det finns dock eldsjälar som verkligen brinner för yrket och det är även dessa som bidrar till att bättra på det dåliga ryktet. Det många inte vet är att det ofta är väldigt givande även för en själv, då man får en annan syn på livet, på värdighet och man lär sig otroligt mycket om sig själv. Skulle den kunskapen spridas vidare till andra skulle yrket förmodligen bli mer respekterat och kanske även locka till sig fler nyfikna.