Att träna på semestern

Det är inte alla som bara vill slappa i solen eller flanera runt i vackra storstäder under semestern utan många vill ta med sig sitt vanliga träningsschema även på semestern. Det är inte särskilt svårt att få till det så att man kan träna trots att man är någon annanstans än just på hemmaplan då det finns gym och plaster att springa och träna på överallt. Sätt på ett par sköna skor som du vill träna i och sätt igång

Många hotell erbjuder sina gäster gym idag och pooler som man kan träna simning i finns det nästan överallt. Har man havet nära så är den perfekta plasten för träningen på semestern såklart stranden där man kan springa under morgonens timmar då stranden är mindre full av folk. Att man sedan kan se till att simma ordentligt i havet istället för i en pool är bara ett extra plus för alla som semestrar någonstans där havet finns nära.

Även semester är bra för träning.

Inte bara är det vanligt att man tränar under en vanlig semesterresa utan det är även vanligt att man numera åker på så kallade träningsresor där fokus för hela resan är just träning. Tidigare var det vanligt med yogaresor och ett eller annat tufft bootcamp lite då och då, men nu ser vi en trend i att åka iväg på egen hand och träna som vi gör på gymmet men i varmare länder och med ett gäng okända människor.

En av anledningarna till varför denna slags resor visat sig vara populära verkar grunda sig i att träning och livsglädje mer och mer blir två begrepp som används i samma mening. Det jobbiga och trista med träning har bytts ut mot att träning är roligt och energihöjande. På samma sätt som det är roligt för många att semestra i Europas städer om man är intresserad av kultur och historia ger träningsresorna alla som gillar träning samma tillfredsställelse.