Den vanligaste herrcykeln är…

Herrcykel

Vad efterfrågas mest när det gäller herrcyklar? Är det tre eller sju växlar? Att ramen ska vara gul eller blå? Genom att se på utbudet hos en av de större E-handlarna av dam- och herrcyklar visar sig svaret tydligt. De modeller där det finns störst utbud bör vara de mest efterfrågade. Det vanligaste är….

Oavsett om du vill köpa en dam- eller herrcykel finns det mängder av cyklar att välja på. Väljer du att beställa från en av de större E-butikerna finns hela 52 modeller – bara inom herrcyklar.

El kommer starkt – men inte är inte starkast

Elcyklar har minst sagt exploderat i antal. Delvis har elcykelpremien gjort sitt men många intresserar sig för dessa cyklar även om någon premie inte går att få. De kostar mer men ger en skön extraskjuts på cykelturen. Men det är inte den vanligaste herrcykeln. Av de 52 herrcyklar som butiken hade var det enbart 13 som var elcykel.

Hjulstorlek

Den absolut vanligaste hjulstorleken på herrcyklar är 28”. Här hittades hela 48 cyklar. Det fanns alltså några enstaka med andra hjulstorlekar men 28” bör definitivt kunna sägas vara den vanligaste storleken.

Låsbar framgaffel

Har cykeln fjädring på famgaffeln? Kan denna fjädring låsas? Det är inte oväntat att ytterst få cyklar har denna funktion men det finns. Av de 52 herrcyklar som jämfördes var det enbart 2 som hade denna funktion.

Fotbroms är standard

Det finns ett par olika bromsvarianter. Hos denna E-butik var fotbroms vanligast. Detta med 40 av 52 modeller. Här bör man däremot påpeka att det inte handlar om någon sportbutik som säljer terrängcyklar och racercyklar utan utbudet var primärt citycyklar. Cyklar som är robusta, funktionella och erbjuder en skönare sittställning. Det som många förknippar med en klassisk herrcykel.

7 växlar är vanligast

Att denna E-butik främst vänder sig mot vardagscyklar märks även i antal växlar som erbjuds på dessa. Det fanns de helt utan växlar samt de med 3,7,8 och 9 växlar. Både racercyklar och terrängcyklar har ofta betydligt fler. Men för citymodeller är detta vanligt. Hur många växlar är vanligast på en herrcykel?  Många skulle nog gissa på 3 eller 5 men i detta fall var det 7.

Av 52 cyklar hade totalt 35 just 7 växlar. Därefter kom 3 växlar med 10 cyklar och 8 växlar vilket 4 cyklar hade.

Den vanligaste herrcykeln är en klassisk cykel, med hjulstorlek på 28”, har fotbroms och 7 växlar. Hade du gissat det?