Gårdsromantisk inredning

Gårdsromantisk inredning

Är gårdsromantisk inredning din stil? Hur gör man egentligen för att få till den där lantliga stilen som är så populär? Här kommer lite tips och idéer för dig som tycker om lantlig och gårdsromantisk inredning.

Väggarna – så får du till stilen

Har du gamla väggar i ditt hus eller lägenhet? Perfekt i så fall! Bevara de gamla väggarna och se till att piffa till dem genom att tex måla en tegelvägg vit. Färgvalet för att få till den rätta stilen är ljusa färger och mjuka pasteller. Det finns många vackra tapeter i lantlig stil som hjälper dig att förstärka känslan. Varför inte kombinera din vägg med bröstpanel som tex pärlspont nedtill och en vacker tapet upptill.

Har du ett nytt hus eller lägenhet? Inga problem. Även här går det att få till gårdsromantisk inredning. Satsa på att klä väggarna i ohyvlad panel som du målar i en ljus nyans.

Möbler och inredning

Satsa på detaljer som rätt sorts lampor och knoppar/handtag i kök och badrum. På loppisar och i fyndaffärer kan du hitta möbler som har den rätta slitna stilen och charmen som behövs för den lantliga stilen. Där kan du även hitta fina överkast, kuddar och dukar som passar perfekt för att få till den rätta stilen. När du ändå är på loppis eller i fyndbutiken, leta efter vackert porslin att komplettera din inredning med. Kanske lite udda koppar med vackra motiv av blommor?

Trädgården

Har du trädgård? Då är charmiga rosor ett måste. Satsa på klättrande rosor med mycket blommor. Bonica climbing är vacker ros som klarar av zon 4-5. Den ger fina rosa blommor och kan bli 2 m hög. En annan favorit är Constance Spry. Med den här rosen får du stora, vackra blommor i rosa som doftar gott. Vill du ha en gammaldags ros så satsa på Duchesse de Montebello. Blommorna är ljusrosa med massor av blad och doftar ljuvligt. Rosen blommar bara en gång per år men då blommar den i flera veckor.

Förutom blommor så kan en vacker veranda vara som ett smycke för ditt hus och förutom att den släpper in ljus gör den det möjligt för dig att kunna njuta mer av din trädgård. Satsa på en veranda med mycket fönster, gärna i äldre stil med spröjs. Inred verandan med bänkar att sitta på, filtar och kuddar samt vackra, gammaldags växter.