Varför du borde skaffa villalarm även om någon alltid är hemma

Varför du borde skaffa villalarm även om någon alltid är hemma

Många anser att de inte behöver ett villalarm därför att huset aldrig står tomt. Visst är det sant att närvarande människor anses vara det bästa skyddet men det finns några andra anledningar till att ändå skaffa villalarm.

Villalarm när inte alla är hemma

Tänk dig att du är hemma själv en natt. Du ligger och sover när du plötsligt vaknar av ett hög duns. Yrvaket sätter du dig upp i sängen och undrar för ett ögonblick om det bara varit en dröm. Sen hörs det igen, en duns och ett annat ljud du inte känner igen. Sedan hör du steg.

Det första de allra flesta gör i den här situationen är att ta sin mobil och ringa till polisen. Kanske skyndar du dig in och gömmer dig i garderoben. Eller så tar du tag i ett basebollträ och ropar högt “vem där?” för att inte visa dig rädd. Kanske är du också tveksam till om det är din familj som kommit tillbaka tidigare än planerat. I vilket fall som helst hade ett villalarm här kunnat spara dig mycket obehag. Hade du larmat på innan du gick och lade dig hade larmet väckt dig och en väktare kunde redan vara på väg till ditt hus. Du hade också effektivt kunnat avgöra om det var din familj som kom hem tidigt. De allra flesta tjuvar undviker när någon är hemma men det finns förstås de som inte gör det. Och är du hemma själv kanske de inte ens vet om att du är där.

Villalarm när ingen är hemma

Kanske är det någon i huset 360 av årets 365 dagar men oförutsedda saker kan alltid hända. En nära släkting kanske blir sjuk och ni måste åka dit. Eller kanske blir någon i din familj sjuk. Eller så har den där bästa vännen som bor i en annan stad bestämt sig för att gifta sig och ni måste alla närvara. Oavsett händer det förstås att inte alla är hemma alltid och då kan det vara skönt att ha ett villalarm.

Villalarm när alla är hemma

Ett larm är sällan enbart ett larm som skyddar mot inbrott, utan med de allra flesta ingår även brandskydd. Om det mitt i natten skulle börja brinna kommer larmet att gå till en larmcentral som direkt kan larma brandkåren. Detta är förstås betydligt snabbare än med ett vanligt, enkelt brandlarm. Det är också en fördel om det skulle börja brinna när ingen alls är hemma, då ett vanligt, enkelt brandlarm skulle larma för döva öron.