Jämför abonnemang

Jämför abonnemang på www.smartbredband.se

Dags att beställa nytt mobilt bredband? Innan du gör det kan det löna sig rejält att jämföra, eftersom villkoren och planerna kan skilja sig rätt rejält åt mellan olika operatörer. I den här texten talar vi mer om hur du kan använda www.smartbredband.se för att göra just det.

Operatör

När du går in på www.smartbredband.se får du fram en tabell med mobila bredband. Längst till vänster har du fliken “Operatör”. Här ser du i princip alla mobila bredband som finns på den svenska marknaden. Detta är kanske inte den mest avgörande fliken att sortera på när du ska bilda dig en uppfattning om de faktiskt erbjuder.

GB

Strax till höger kommer en mer matnyttig flik, antalet GB. Vill du ha mycket surf är ett förslag att testa att sortera tabellen efter denna. Till exempel kan du se att det finns ett antal operatörer som erbjuder 500+ GB och fri surf, vilket kan passa bra för dig som har tänkt att ha det mobila bredbandet som den primära internetkällan.

Pris

Till höger om “GB” finns den viktiga kolumnen “Pris”. För dig som har budgeten i åtanke är det här en kolumn värd att filtrera aktörerna på. Här kan du enkelt hitta de lågprisaktörer som finns på den svenska marknaden. Du ser också överskådligt vad de erbjuder, till exempel i form av antalet GB som nämnt ovan.

Nät

Om du bor i en storstad och sällan rör dig utanför den kanske nätet inte är den viktigaste faktorn att titta på. Verkligheten för människor som bor mer avlägset är dock kanske att det är bara är ett nät som funkar, kanske två. För många är således nätet helt avgörande för det mobila bredbandet. Till exempel är Tre känt för att inte fungera lika bra i Norrlands inland som till exempel Telenor eller Telia.

Se Kr / GB på www.smartbredband.se

En annan matnyttig kolumn är priset per GB. Här ser du överskådligt vad de olika aktörerna tar per Gigabyte-surfning.

För- och nackdelar

Den näst sista kolumnen på www.smartbredband.se heter “För- och nackdelar”. Här kan du bland annat se om aktören erbjuder…:

  • … möjligheten att spara surf
  • … router som tillval
  • … eSIM
  • … abonnemang utan startavgift
  • … surf I EU
  • … fri uppsägning och bindningstid.